24 Temmuz 2013

SAP Nedir ?

SAP 1972 yılında IBM’den ayrılan beş kişi tarafından Systemanalyse und Programmentwicklung (“Systems Analysis and Program Development”) adıyla Almanya Mannheim’da kurulmuş Avrupa’nın en büyük yazılım şirketidir. Dünya’da 120′den fazla ülkede faaliyet gösteren ve ülkemizde de geniş kullanım oranıyla SAP, geliştirdikleri kurumsal yazılımları küçük, orta çaplı ve büyük firmalara sunmaktadır.

SAP nin firma büyüklüklerine göre konumlandırdığı dört ana ürün ailesi bulunmaktadır. Bunlar :

1) SAP Business One : 100 ve altında çalışanı olan ; finans , satış , operasyon ve müşteri ilişkileri gibi temel fonksiyonların kullanılabileceği ürün ailesidir.

2) SAP Business By Design : 100 ila 500 çalışanı olan ; insan kaynakları yönetimi , proje yönetimi , tedarikçi yönetimi gibi şirketin çoğu ihtiyacını karşılayabileceği ürün ailesidir. Web tabanlı olarak erişim sağlanabilmektedir.

3) SAP Business All-in-One : Endüstri özel ya da ülke özel olarak uyarlamaların yapılıp kullanılabileceği ürün ailesidir. SAP Netweaver Business Client programıyla erişim sağlanabilmektedir.

4) SAP Business Suite : Büyük şirketlerin ihtiyaçları özelinde geliştirilmiş farklı yazılımlardan oluşan ürün ailesidir. SAP Gui ve web tabanlı olarak erişim sağlanabilmektedir. Bu ailenin temel ürünleri şunlardır :
 

. SAP Enterprise Resource Planning (SAP ERP) : Şirketin bütün temel fonksiyonlarının entegre edilip kullanılabileceği kurumsal kaynak planlama yazılımıdır. Dünyada SAP nin en çok satılan ve kullanılan açık ara pazar lideri ürünüdür.

. SAP Customer Relationship Management (SAP CRM) : Uçtan uca müşteri odaklı iş süreçlerinin yönetilmesi için geliştirilmiş üründür.

. SAP Supplier Relationship Management (SAP SRM) : Tedarikçilerin yönetimi için özelleşmiş içerisinde kontrat yönetimi , elektronik doküman akışları vb. hizmetlerin sağlandığı üründür.

. SAP Supply Chain Management (SAP SCM) : Şirketin tüm lojistik altyapısının yönetiminin yapılabileceği üründür.

. SAP Product Lifecycle Management (SAP PLM) : Üretim şirketleri için mamul üretimi için iç ve dış tüm partilerin entegre edilip , üretilen ürünlerin tüm yaşam döngüsünün takip edilmesine olanak sağlayan üründür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder