25 Temmuz 2013

SAP Basis Nedir ?

SAP sistemlerinin teknik altyapısıyla ilgilenenler çok sık karşılaştıkları " SAP Basis " kavramıyla ifade edilmek istenenin ne olduğuna kafa yormuşlardır. Bu ifade temelde iki farklı anlamda kullanılmaktadır :


İlk olarak " SAP Basis " kavramıyla SAP sistemlerinin teknik altyapısının yöneticiliği için gerekli olan kurulum , konfigürasyon , versiyon yükseltme , yamalama , sistemleri platformlar arası taşıma , gelen teknik ihtiyaçlara yanıt verecek şekilde düzenlemelerde bulunma ve karşılaşılan problemlerin kök nedenlerine ulaşıp giderilmesi vb. operasyonel ve yönetimsel işlemler anlamlandırılır. Bu işleri yapan teknik uzmanlar ise genellikle " SAP Basis Danışmanı " ya da " SAP Basis Yöneticisi " olarak anılırlar.

İkinci olarak " SAP Basis " kavramı SAP nin 2004 yılına kadar çıkardığı ürünlerin temel altyapısını tanımlamak için kullandığı ifadedir. 2003 yılında SAP ürünlerine gelen İnternet Desteği ve Java Platformuyla birlikte temel altyapı " SAP Web Application Server " olarak adlandırılmıştır. Çok fazla zaman geçmeden 2004 yılları sonunda ürünlere ilave edilen yeni bazı özelliklerle birlikte bu adlandırma " SAP Netweaver Application Server " olarak kullanılmaya başlanmış ve günümüzde de bu haliyle kullanılmaya devam edilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder